Μοσχάρι

Κατηγορία Μοσχάρι

Το κρέας της ουράς συνίσταται για σοφρίτο.

Κατηγορία Μοσχάρι

Κάνει για όλα τα μαγειρέματα, δηλαδή για σχάρα, βραστό, σούπες, μαγειρευτά (κοκκινιστό, λεμονάτο, στιφάδο), για το φούρνο αλλά και για κιμά.

Κατηγορία Μοσχάρι

Μέρος μπροστινού. Το πιο λιπαρό μέρος του ζώου.

Οι μύες του στήθους ξεχωρίζουν εύκολα από το λίπος και μαγειρεύονται στην κατσαρόλα και στο φούρνο.

Το προτείνουμε για βραστό.

Κατηγορία Μοσχάρι

Το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο (ιδιαίτερα το μπροστινό).

Κάνουν για βραστό, σούπες, παρασκευή ζωμών, μαγειρευτά κατσαρόλας (κοκκινιστά, στιφάδο, όσο-μπούκο).

Κατηγορία Μοσχάρι

Μέρος του μπουτιού άπαχο.

Είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα (λεμονάτο, ψητό κατσαρόλας).

Μετά το μαγείρεμα, κόβεται εύκολα σε λεπτές φέτες, καθώς δεν «τρίβεται».

Συνίσταται για επίσημο τραπέζι.

Κατηγορία Μοσχάρι

Από τα πιο εκλεκτά προϊόντα.

Το κρέας της είναι άπαχο και μαλακό, ιδανικό για κοκκινιστό ή ψητό κατσαρόλας.

Ονομάζεται και νουά σπάλας.

Κατηγορία Μοσχάρι

Μέρος του μπροστινού. Βρίσκεται στον ώμο του ζώου.

Είναι καλό κομμάτι κρέατος και από τα λιγότερο λιπαρά.

Περιλαμβάνει το χτένι της σπάλας, που θεωρείται το καλύτερο και πιο μαλακό από τα άλλα κομμάτια κι έχει αρκετό κολλαγόνο.

Μαγειρεύεται με ποικίλους τρόπους: μαγειρευτά κατσαρόλας, στο φούρνο, βραστό.

Κατηγορία Μοσχάρι

Μέρος του μπουτιού. Μαγειρεύεται στην κατσαρόλα.

Ιδανικό για λεμονάτο ή μαγείρεμα με κρασί ή άλλα όξινα υγρά, που συμβάλουν στο να μαλακώσει.

Το κρέας της ουράς συνίσταται για σοφρίτο.

Κατηγορία Μοσχάρι

Μέρος της ράχης του ζώου.
Εκλεκτό και τρυφερό κρέας.
Κόβονται σε φέτες για ψήσιμο στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

Κατηγορία Μοσχάρι

Προτείνεται για ψητό στη σχάρα ή στον φούρνο.