Φιλέτο χοιρινό ή ψαρονέφρι
Το πλέον μαλακό και άπαχο κομμάτι του χοιρινού.
Ιδανικό για όλες �
1935
1
Μπούτι χοιρινό (άνευ οστών)
Το πιο άπαχο μέρος του ζώου.
Από το κρέας του βγαίνουν και τα σνίτ�
1934
0
Χοιρινό
Το χοιρινό κρέας ανήκει στην κατηγορία του κόκκινου κρέατος μαζί με το μοσχαρίσιο. Η θρεπτική του αξία είναι πολύτιμη για τη διατροφή του ανθρώπου.
Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την διατροφή του ανθρώπου.
Προτείνεται να καταναλώνεται από άτομα με αναιμίες, που βρίσκονται στην ανάπτυξη ή σε ανάρρωση ή έχουν νευρολογικά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης βιταμινών του συμπλέγματος Β.