Φιλέτο χοιρινό ή ψαρονέφρι
Το πλέον μαλακό και άπαχο κομμάτι του χοιρινού. Ιδανικό για όλες �
1900
1
Χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Πιο λιπαρή μπριζόλα από την κόντρα αλλά το κρέας είναι συνήθως πι�
1917
0
Μπριζόλα χοιρινή
Υπάρχει η κόντρα που είναι άπαχη και το παϊδι που είναι ελάχιστα π
1857
0
Χοιρινό Κότσι
Οι μετρ της μαγειρικής, κάνουν το κρέας του να είναι ένα από γευστ�
1831
0
Μπούτι χοιρινό (άνευ οστών)
Το πιο άπαχο μέρος του ζώου. Από το κρέας του βγαίνουν και τα σνίτ�
1877
0

Χοιρινό

Το χοιρινό κρέας ανήκει στην κατηγορία του κόκκινου κρέατος μαζί με το μοσχαρίσιο. Η θρεπτική του αξία είναι πολύτιμη για τη διατροφή του ανθρώπου.

Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμινών του συμπλέγματος Β σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την διατροφή του ανθρώπου.

Προτείνεται να καταναλώνεται από άτομα με αναιμίες, που βρίσκονται στην ανάπτυξη ή σε ανάρρωση ή έχουν νευρολογικά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης βιταμινών του συμπλέγματος Β.