Κατηγορία Συνταγές

Εύκολη συνταγή για χοιρινό μπούτι, ψητό στο φούρνο, με πατάτες, αρωματισμένο με σκόρδο και δεντρολίβανο. 
4.5 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 2 ώρες | Σύνολο: 2 ώρες και 15 λεπτά 
Συνταγή για: 8 μερίδες 

Υλικά συνταγής: 
Μπούτι χοιρινό: 1800 γρ. (χωρίς κόκκαλο) 
Πατάτες: 8 μικρές προς μέτριες 
Καρότα: 4 μέτρια 
Σκόρδο: 6 - 8 σκελίδες 
Δεντρολίβανο: 3 - 4 κλαδάκια χωρίς το κοτσάνι 
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας 
Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα 
Ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε τις πατάτες και τα καρότα. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζετε το σκόρδο. 
2. Κάνετε μικρές εγκοπές στο μπούτι σε διάφορα σημεία και βάζετε μέσα από μια σκελίδα σκόρδο και φυλλαράκια δεντρολίβανο. Δένετε καλά το μπούτι με βαμβακερό σπάγκο. 
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το χοιρινό από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Το βάζετε σε ταψί μαζί με τα λαχανικά που ετοιμάσατε. Προσθέτετε το κρασί, αλατοπίπερο και τη ρίγανη και σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο. 
4. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε άλλη μισή ώρα να ροδίσει. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε 20 περίπου λεπτά να ηρεμήσει. 
5. Αφαιρείτε το σπάγκο, κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα με τα λαχανικά ολόγυρα. 

 

 

Κατηγορία Συνταγές

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι  ( νουά, ουρά, στρογγυλό ή κιλότο) σε φέτες χτυπημένο
6-7 σκάρδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτηράκι λάδι

Κατηγορία Συνταγές

Το ρολό κοτόπουλο όλοι το ξέρουμε και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς το φτιάχνουμε αρκετά συχνά για την οικογένειά μας, αλλά και σε κάποια τραπέζια που κάνουμε στο σπίτι και θέλουμε οι γεύσεις που θα σερβίρουμε να είναι κλασσικές.
Η νοστιμιά του είναι δεδομένη, αλλά σίγουρα θα το απολαύσετε ακόμα πιο πολύ όταν φτιάξετε τις πατάτες που το συνοδεύουν με τον τρόπο που σας περιγράφω:

Κατηγορία Συνταγές

Υλικά για 6 άτομα
1 κότα ελεύθερης βοσκής, 1.500 γρ. περίπου
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
2-3 κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
500 γρ. μακαρόνια με τρύπα
1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο